Meldpunt Misstanden Asbestketen (MMA)

In de afgelopen jaren is op grote schaal getracht het asbestemissie-risico te minimaliseren middels het aanscherpen van wet- en regelgeving. Evaluatie leert echter dat in toenemende mate het besef stijgt dat toezien op de naleving van de wet en regelgeving bij de spelers in de asbestverwijderingsketen onvoldoende is. Doordat bijvoorbeeld ondernemingen in de asbestketen samenwerken of als ondernemingen meer schakels van de keten beheersen, kunnen door deze ondernemingen aanzienlijke kostenbesparingen of opbrengsten worden gerealiseerd. Het genereren van kostenbesparingen en/of opbrengsten wekt volksgezondheids- en/of milieurisico’s op.

 

Eenduidig, centraal en anoniem

Heeft u te maken met misstanden in de asbestketen, bijvoorbeeld:

•Een (mogelijk) onvolledig inventarisatierapport,
•Een (mogelijk) onterecht uitgevoerde/aanbevolen NEN2991 onderzoek,
•Saneringen zonder inventarisatierapport, sloopmelding of vrijgave documenten,
•Saneringen door niet gecertificeerde ondernemingen,
•enz.

 

Wij willen het graag van u horen!

Het MMA biedt u op deze website een platform om uw misstanden anoniem te melden.
Uw persoonlijke gegevens worden, zonder uw expliciete toestemming, evenals uw IP-adres van uw computer niet geregistreerd.
Het MMA analyseert alle meldingen en zal de relevante resultaten daarvan aanbieden aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Indien u wenst dat de door u gemelde misstanden ook wordt doorgegeven aan de juiste instantie welke hiertegen maatregelen kan nemen, dient u dit aan te geven op het meldingsformulier.
Het Meldpunt Misstanden Asbestketen verzamelt en analyseert alleen misstanden bij professionele bedrijven en overheidsinstellingen in de asbestverwijderingsketen.
Wij beschermen uw gegevens. We nemen de bescherming van uw persoonlijke gegevens uiterst serieus en streven ernaar om ervoor te zorgen dat u zich veilig en comfortabel voelt bij een bezoek aan onze website. Neemt u alstublieft kennis van ons Privacy Statement.

 

Deze melding kunt u anoniem plaatsen.

    Velden met een * zijn verplicht

     

    Uw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en worden niet gekoppeld aan uw bedrijf of u als persoon. Wij beschermen uw gegevens. We nemen de bescherming van uw persoonlijke gegevens uiterst serieus en streven ernaar om ervoor te zorgen dat u zich veilig en comfortabel voelt bij een bezoek aan onze website. Neemt u alstublieft kennis van onze Privacy Statement. Uw gegevens zoals verzonden via dit meldingsformulier worden alleen door ons gebruikt.